Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ordliste for præcisionsmedicin skal give fælles forståelse

ESMO (European Society for Medical Oncology) har offentliggjort en ordliste over begreber og terminologier inden for præcisionsmedicin i Annals of Oncology.

De 43 definitioner skal ved at standardisere sproget i feltet bane vejen for konsekvent kommunikation om præcisionsmedicin mellem onkologer, patienter og andre interessenter.

Feltet præcisionsmedicin har bragt mange nye begreber og terminologier med sig. Begreber, der ifølge ESMO, ofte er dårligt defineret, når de introduceres, og efterfølgende kan føre til fejlkommunikation.

"Ordlisten handler om at give dem, der arbejder i onkologi, en fælles terminologi. Det er et vigtigt redskab til at forbedre forståelse og kommunikation på området og bør være afgørende læsning for hver onkolog. Ordliste skal sikre, at vi alle taler det samme sprog i præcisionsmedicin. Onkologer kan føle sig sikre på, at de bruger de korrekte betingelser, når de taler til kolleger og patienter, og dette vil maksimere vores brug af præcisionsmedicin til gavn for patienter med kræft,” lyder det fra medforfatter på ordlisten professor Fabrice André.

De inkluderede vilkår er dem, der i en ESMO-medlemsundersøgelse er identificeret, som dem, der forårsager mest forvirring blandt onkologer. Hvert udtryk blev defineret af en konsensus af eksperter på området. Definitionerne er grupperet i fem hovedtemaer: beslutningsmekanismer, karakteristika ved molekylære ændringer, tumorkarakteristika, kliniske forsøg og statistikker samt nye forskningsværktøjer.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift