Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Lynparza anbefalet mod fremskredne brystkræftformer

Lynparza er blevet anbefalet af CHMP som enebehandling af brystkræft med BRCA1/2-mutationer (BRCAm) og HER2-negativ lokalt avanceret eller metastatisk brystkræft.

Patienterne skal dog tidligere have været behandlet med en anthracyclin og en taxan i (neo) adjuvans eller metastatisk indstilling, medmindre de ikke var egnede til disse behandlinger.

Hormonreceptor-positiv (HR+) brystkræft skal også have udviklet sig under eller efter endokrin terapi - eller disse patienter skal anses for uegnede til endokrin terapi.

"På trods af fremskridt med behandling af patienter med avanceret brystkræft er der fortsat et betydeligt uopfuldt behov for nye behandlingsmuligheder. Hvis behandlingen med Lynparza bliver godkendt får disse patienter både en målrettet og oral kemoterapi-fri mulighed," siger Dave Fredrickson, der er administrerende direktør for onkologi hos AstraZeneca.

"Denne beslutning bringer os et skridt tættere på at tilbyde en ny behandlingsmulighed til patienter med avanceret brystkræft og understreger yderligere det kritiske behov for at identificere patienternes BRCA-status ud over hormonreceptor og HER2-ekspressionsstatus som en del af behandlingen af ​​denne sygdom," siger dr. Roy Baynes, senior vicepræsident og leder af global klinisk udvikling, chefleder, Merck Research Laboratories.

Den positive udtalelse er baseret på data fra det randomiserede, åbne, fase 3 OlympiAD-studie, som sammenlignede Lynparza med kemoterapi valgt af den behandlende læge.

Lynparza er i øjeblikket bl.a. godkendt i over 60 lande til vedligeholdelsesbehandling af platin-følsom ovariecancer med tilbagefald uanset BRCA-status. Det er godkendt i USA som førstelinie vedligeholdelsesbehandling af BRCAm avanceret ovariecancer som følge af respons på platinbaseret kemoterapi.

Biomarkører og screening stod højt på WCLC-dagsordenen

WCLC: Screening for lungekræft med CT-scanninger, koblet med forskellige biomarkører, har været et gennemgående tema på årets WCLC. Under et presidential symposium tirsdag med de ifølge arrangørerne mest spændende undersøgelser, fokuserede tre ud af syv studier på screening for lungekræft.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift