Steen Werner fortjener et rap over nallerne

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Brystkræftstudier på ESMO2020 kan blive praksisændrende

ESMO: Den virtuelle kongres ESMO2020 byder på en masse spændende brystkræftforskning. Særligt tidligt stadie og metastatisk sygdom får fokus på årets kongres.

Det bliver blandt andet afdækket med store fase III-studier, som vil blive offentliggjort i løbet af kongressens videnskabelige dage fra 19. til og med 21. september.

Formand for Yngre Onkologer, Marianne Vogsen, har givet os anbefalinger til, hvad der særligt bør holdes øje med på brystkræftområdet. 

”Vi er i stigende grad begyndt at anvende CDK4/6-hæmmere og med god effekt hos patienter med udbredt sygdom. På ESMO vil der blive fremlagt en række studier, som har afprøvet CDK4/6-hæmmere ved tidlig brystkræft, hvor stofferne er brugt som efterbehandling efter operation for at nedsætte risikoen for tilbagefald. Det bliver rigtig spændende at følge,” siger Marianne Vogsen, læge i hoveduddannelse i onkologi og ph.d.-studerende ved Odense Universitetshospital.

CDK4/6-hæmmere og hormonbehandling 

Et af studierne, der undersøger kombinationen mellem CDK4/6-hæmmere og hormonbehandling tidligt i sygdomsstadiet, er blandt andet fase III-studiet, MonarchE, som også har fået en flot placering i årets program under hovedsessionen, presidential symposium, den 20. september.

Det er et Late Breaking Abstract (LBA) med titlen: Abemaciclib in high risk early breast cancer.

Allerede i juni i år meldte selskabet, Eli Lily, at MonarchE-studiet havde nået sine primære endepunkter, og at abemaciclib i kombination med hormonbehandling kan mindske risiko for tilbagefald og død for ER-positive, HER2-negative brystkræftpatienter i tidligt sygdomsstadie. 

Den spanske onkolog Paolo Tarantino skriver på Twitter i sin egen liste over de studier, han ser særligt frem til på ESMO2020, at: ”MonarchE kan blive revolutionerende på området”. 

Mere hormonbehandling og CDK4/6-hæmmere

I samme boldgade er der fase III-studiet PALLAS, der har undersøgt en CDK4/6-hæmmer, palbociclib, i kombination med hormonbehandling. Data herfra bliver fremlagt 20. september under sessionen ’Breast Cancer, Early stage’.

”Jeg glæder mig til at se, hvilken forskel det vil have på tilbagefald, når CDK4/6-hæmmerne kombineres med antihormonbehandling sammenlignet med antihormonbehandling alene. Måske det vil vise næste skridt i forebyggelse af tilbagefald hos patienter med tidligt brystkræft,” siger Marianne Vogsen.

Abstraktet med nummer LBA12 bærer titlen: 

A randomized phase III trial of adjuvant palbociclib with endocrine therapy versus endocrine therapy alone for HR+/HER2- early breast cancer.

Immunterapi til tidlig triple-negativ brystkræft

Et andet interessant fase III-studie er IMpassion031, hvor patienterne har tidlig triple-negativ brystkræft og får immunterapi som neoadjuverende behandling. 

”IMpassion031 har afprøvet atezolizumab som neoadjuverende behandling, og det bliver spændende at se resultaterne herfra. Triple-negativ brystkræft er en aggressiv kræftsygdom, og det er en patientgruppe, som ikke har samme gode behandlingstilbud, som andre brystkræftpatienter. Mange patienter får tilbagefald, og derfor vil det være interessant at se, om immunterapi kan gøre noget for dem,” siger Marianne Vogsen. 

Nye data på metastatisk brystkræft

På kongressen vil der også være hele sessioner dedikeret til metastatisk brystkræft, hvor flere LBA fra fase III-studier bliver fremlagt.

”Der er blandt andet fase III-studiet, SOLAR-1, som afprøver stoffet, alpelisib, hos kvinder med avanceret ER-positiv ,HER2-negativ brystkræft. Det bliver spændende om det nye præparat kan gøre noget for denne patientgruppe,” siger Marianne Vogsen.

Alpelisib er en PI3K-hæmmer, der hæmmer hormonreceptorer med PIK3CA-mutationer.

Der vil også være immunterapi på programmet i forhold til metastatisk triple-negativ brystkræft. Blandt andet vil resultater fra både IMpassion130 og -131 blive fremlagt. Sidstnævnte studies behandlingsarme har, ifølge Roche, som står bag stoffet atezolizumab (Tecentriq), overraskende nok ikke vist signifikant forskellige resultater målt på de primære endepunkter.

IMpassion130 havde ellers sidste år demonstreret markante resultater med atezolizumab, hvor immunterapien blev kombineret med kemoterapien nab-paclitaxel. Men dette positive resultat kunne altså ikke genfindes med kemoterapien paclitaxel i IMPassion131. Denne forskel vil blive diskuteret 19. september under sessionen ’Breast Cancer, metastatic’.

Patienter med SCLC har fortsat et stort udækket behandlingsbehov

Anders Green

ESMO: Danske patienter med småcellet lungekræft (SCLC) har fortsat en dårlig prognose og oplever et stort udækket behandlingsbehov og sådan vil det fortsætte indtil der kommer behandlingsfremskridt for SCLC, sådan som det sker med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), mener professor i klinisk epidemiologi, Anders Green.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift