Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Perjeta godkendt i USA til adjuverende behandling af brystkræft

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har godkendt Perjeta (trastuzumab) i kombination med Herceptin og kemoterapi til adjuverende behandling (efter kirurgi) af patienter med tidlig HER2-positiv brystkræft med høj risiko for tilbagefald.

Patienterne skal modtage kombinationsbehandlingen i ét år (op til 18 behandlinger).

FDA’s godkendelse er baseret på data fra fase III-studiet APHINITY, som har haft deltagelse af ikke mindre end ni danske centre.

Resultater fra APHINITY-studiet viste, at patienter med en høj risiko for tilbagefald havde en risikoreduktion på 18 procent for tilbagefald af invasiv brystkræft, sammenlignet med kontrolgruppen, efter en gennemsnitlig opfølgning på cirka 45 måneder.

De mest almindelige alvorlige bivirkninger ved behandling med Perjeta er lave niveauer af hvide
blodceller med eller uden feber, diarré, nedsættelse af visse typer af hvide blodlegemer, reduktion i røde blodceller, træthed, kvalme og mundblærer eller -sår. De mest almindelige bivirkninger er diarré, kvalme, hårtab, træthed, nerveskade og opkastning.

Samtidig med godkendelsen af Perjeta til adjuverende behandling, godkendte FDA kombinationsbehandlingen Perjeta, Herceptin og kemoterapi til neoadjuverende behandling (før kirurgi) af patienter med HER2-positiv brystkræft, som er lokalt avanceret, inflammatorisk eller ved tumor større end to centimeter i diameter eller lymfeknude-positiv.

Patienter, der modtager neodadjuverende kombinationsbehandling, skal fortsætte med Perjeta i kombination med Herceptin og kemoterapi ét år efter det kirurgiske indgreb for at fuldføre behandlingen.

Kombinationen af ​​Perjeta, Herceptin og kemoterapi er licenseret som en neoadjuvant behandling for mennesker med HER2-positiv brystkræft i mere end 85 lande verden over. Perjeta i kombination med Herceptin og docetaxel kemoterapi er også godkendt i USA og EU for folk med tidligere ubehandlet HER2-positiv metastatisk brystkræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift