Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ipatasertib forlænger den samlede overlevelse for brystkræftpatienter

ASCO: Kvinder med metastatisk triple negativ brystkræft (mTNBC) har en næsten fem måneder længere samlet overlevelse ved at få tilføjet ipatasertib til kemobehandling med paclitaxel.

Det viser de foreløbige resultater af LOTUS-studiet, der sammenligner kemoterapibehandlingen af avanceret lokal mTNBC med og uden ipatasertib, som binder sig til og hæmmer aktiviteten af AK på en ikke-ATP-konkurrencedygtig måde, hvilket kan resultere i inhibering af PI3K / Akt-signalvejen og tumorcelleproliferation og induktionen af tumorcelle apoptose.

I 2017 viste resultaterne af LOTUS, at kombinationen forbedrede den progressionsfri overlevelse (PFS) med 40 procent sammenlignet med paclitaxel og placebo (6,2 vs 4,9 måneder).

I forudbestemte analyser af patienter med PIK3CA / AKT1 / PTEN-ændrede tumorer var den ustratificerede PFS helt oppe på 56 procent (9,0 vs 4,9 måneder).

Den nye analyse af den samlede overlevelse (OS) efter 23 måneder, der søndag blev præsenteret på ASCO-kongressen i Chicago (Abstract 1008), viser, at ipatasertib medfører en 38 procent stratificeret længere samlet overlevelse end placebo. Den etårige overlevelse for patienter i behandling med ipatasertib var på 83 procent, mens den for placebo-gruppen kun var på 70 procent.

Endelige OS resultater fra LOTUS forventes i 2019.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift