For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed, Heunicke

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Dansk børneleukæmi-overlevelse er helt i top

Den danske overlevelse for børn med leukæmi overgås kun af Finland. Det viser en stor international sammenligning, som OECD har offentliggjort.

94 procent af de børn, der rammes af leukæmi i Danmark, er stadig i live efter fem år. Dermed er overlevelsen herhjemme den næsthøjeste, kun overgået af Finland, viser OECD’s sammenligning. Overlevelsen blandt svenske, norske og en stribe andre landes børn med leukæmi er dårligere.

Målingen gælder mestendels europæiske lande, men dækker i alt 37 lande på verdensplan, og der er stor variation i fem-årsoverlevelsen. Mens kun godt halvdelen af børnene er i live efter fem år i dele af Latinamerika reddes næsten alle børn i Danmark.

Generelt overlever næsten ti procentpoint flere en kræftdiagnose herhjemme i dag end for ti år siden, og særlig når det gælder børn med leukæmi, er overlevelsen bemærkelsesværdig høj sammenlignet med mange andre lande.

Mens femårsoverlevelsen er 94 procent for børn med leukæmi, er den generelle overlevelse fem år efter at en kræftdiagnose bliver stillet, ifølge Kræftens Bekæmpelses seneste tal, 64 procent for mænd og 67 procent for kvinder.

OECD’s rapport, ’Health at a Glance’ sammenligner nøgleindikatorer for befolkningens sundhed og sundhedssystemets ydeevne på tværs af OECD-medlemslande samt kandidat- og partnerlande. Analysen er baseret på de seneste sammenlignelige data på tværs af 80 indikatorer, hvor data primært kommer fra officielle nationale statistikker.

NELSON-ekspert: Ingen argumenter for at forsinke screening af rygere

Hver femte danske dødsfald på grund af lungekræft ville kunne blive forhindret, hvis Danmark indfører et CT-baseret screeningsprogram for lungekræft, vurderer den hollandske screeningsekspert, Harry J. de Koning, som har udført Europas største studie nogen sinde af effekten af at screene tidligere og nuværende rygere.

Læs mere ...

Onkologisk Tidsskrift lancerer i Sverige

Medicinske Tidsskrifter,har lanceret sit første medie i Sverige, nemlig Onkologisk Tidskrift (på svensk er der kun ét "s" i Tidsskrift), som også var virksomhedens første medie i Danmark.

Læs mere ...

ASCO håber stadig at kunne afholde årsmøde trods corona

På nuværende tidspunkt planlægger det amerikanske kræftselskab ASCO fortsat at afholde sit årlige møde i Chicago, der er sat til 29. maj-2. jun, men udvikler alternative scenarier, hvis det skulle blive nødvendigt at aflyse det fysiske møde pga. COVID-19.

Læs mere ...

Laboratorieforsøg: Statiner sulter kræftceller ihjel

I laboratorieforsøg med humane celler har forskere ved Johns Hopkins Medicine i USA fundet, at statiner kan dræbe kræftceller ved at 'sulte dem ihjel'. Resultaterne forbedrer ifølge forskerne tidligere beviser for, at statiner kan være værdifulde til bekæmpelse af nogle former for kræft.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift