Medicinrådet blæser på det 4. princip

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Adjuverende Tafinlar plus Mekinist giver langvarig overlevelse

12 måneders adjuverende behandling med kombinationen af Tafinlar (dabrafenib) plus Mekinist (trametinib) giver langvarig overlevelse uden tilbagefald for patienter med resekteret stadie 3-modermærkekræft med BRAF V600-mutationer.

Samtidig er der ikke umiddelbare langvarige bivirkninger ved kombinationsbehandlingen, fastslår en ny analyse af COMBI-AD-studiet, der er udgivet i The New England Journal of Medicine.

Forskerne bag studiet tildelte tilfældigt 870 patienter, der havde resekteret stadium III melanom med BRAF V600-mutationer, til at modtage 12 måneders oral dabrafenib plus trametinib eller to matchede placebo. Undersøgelsens primære endepunkt var tilbagefaldsfri overlevelse.

Den mindste varighed af opfølgningen var 59 måneder med en median patientopfølgning på 60 måneder for dabrafenib plus trametinib og 58 måneder for placebo.

Efter fem år var procentdelen af ​​patienter, der levede uden tilbagefald,

  • 52 procent (95% CI 48 til 58) med dabrafenib plus trametinib;
  • 36 procent (95% CI 32 til 41) med placebo.

Procentdelen af ​​patienter, der levede uden fjernmetastase, var:

  • 65 procent (95% CI 61 til 71) med dabrafenib plus trametinib
  • 54 procent (95% CI 49 til 60) med placebo.

Langt størstedelen af ​​patienterne havde kun bivirkninger i de 12 måneder, hvor de modtog behandlingen. Samlet set blev der ikke rapporteret om nogen klinisk meningsfuld forskel i forekomsten eller sværhedsgraden af ​​alvorlige bivirkninger i opfølgningsperioden mellem grupperne.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift