FDA-advarsel: Brystimplantater kan muligvis give hudkræft og lymfekræft

I en sikkerhedsmeddelelse advarer US Food and Drug Administration (FDA) om at der er fundet pladecellekarcinom, hudkræft, og forskellige lymfomer i arvævet eller kapslen, der omgiver brystimplantater.

FDA har modtaget 10 rapporter om planocellulært karcinom og 12 rapporter om de forskellige typer lymfomer, der er forbundet med brystimplantater. 

FDA’s litteraturgennemgang viste i alt knap 50 tilfælde af planocellulært karcinom og af de forskellige lymfomer i arvævet omkring implantatet. 

FDA tilføjede, at risikofaktorerne for planocellulært karcinom og forskellige lymfomer forbundet med brystimplantater endnu ikke er fastlagt. Men der har været tilfælde både blandt personer med teksturerede brystimplantater og hos dem med glatte implantater såvel som blandt personer med implantater fyldt med saltvand eller med implantater fyldt med silikonegel, skriver tidsskriftet The Lancet Oncology i deres gengivelse af sagen. 

En tidligere litteraturgennemgang fra 2018, publiceret i Aesthetic Surgery Journal, identificerede 5 patienter med pladecellekarcinom i brystimplantatkapslen. Den gennemsnitlige tid mellem brystforstørrelsen og diagnosen kræft var 23 år.