Tænk, regionernes førstedame anpriser kræftlægemiddel

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Keytruda ikke bedre, men et alternativ til kemo mod lungehindekræft

ESMO: De fleste patienter med lungehindekræft (mesoteliom) har ikke større gavn af Keytruda (pembrolizumab) end af kemoterapi, men nogle reagerer meget mere positivt og kan måske give et fingerpeg om en mere målrettet behandling.

Det viser resultaterne af PROMISE-meso-studiet der mandag blev præsenteret (Abstrakt LBA91_PR) på ESMO-kongressen i Barcelona af dr. Sanjay Popat fra Royal Marsden Hospital NHS Foundation Trust i London.

PROMISE-meso sammenlignede virkningerne af immunterapi med checkpoint-hæmmeren, pembrolizumab, og standard kemoterapi, efter patienter med mesoteliom havde haft tilbagefald eller efter førstebehandling.

"I studiet reagerede næsten fire gange flere patienter på immunterapi end på almindelig kemoterapi, men desværre forsinkede disse responser ikke progression eller forbedrede overlevelsen. Disse fund er skuffende, men som i tidligere undersøgelser havde nogle patienter fordel af immunterapi i lange perioder. Hvis vi kan finde ud af, hvordan dette sker, vil vi få en bedre ide om, hvilke patienter der fortrinsvis skal modtage denne behandling frem for kemoterapi," siger dr. Popat.

"Selvom pembrolizumab ikke var bedre end kemoterapi, så var overlevelsen dog alligevel ens, og derfor kan pembrolizumab være et alternativ."

Popat forklarer, at der er behov for nye checkpointhæmmer-undersøgelser hos patienter med tidligere stadier af mesoteliom end dem, der var med i PROMISE-meso-studiet. Undersøgelser er også nødt til at teste muligheden for at kombinere immunterapi med andre antikræft-midler, mener Sanjay Popat.

”I studier af lungekræft har vi allerede lært, at vi kan forbedre resultaterne med immunterapi ved at kombinere det med kemoterapi, og det samme kan være tilfældet med mesoteliom. Jeg vil råde klinikere til at tilmelde deres patienter til en af ​​de store igangværende forsøg med førstelinje kombinationsbehandling, så vi så hurtigt som muligt kan få svar på, hvordan man kan forbedre mesoteliombehandlingen," siger Popat.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift