Efter uhørt forsinkelse: Fagudvalg får båret vigtig godkendelse i mål

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

FDA hastevurderer Tagrisso til tidlig lungekræft

FDA fremskynder vurderingen af Tagrisso (osimertinib) som behandling til patienter med et tidligt stadie af ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) med EGFR-mutationer, som har været igennem kurativ kirurgi.

Det sker ovenpå sommerens resultater fra fase 3-studiet, ADAURA, som viste, at tyrosin-kinasehæmmeren osimertinib reducerede risikoen for tilbagefald markant hos denne patientgruppe. Selvom op i mod 30 procent af alle patienter med NSCLC kan diagnosticeres tidligt nok til at få potentielt kurativ kirurgi, er tilbagefald stadig almindeligt for NSCLC i tidligt stadie. Næsten halvdelen af patienter diagnosticeret i fase IB og over tre fjerdedele af patienter diagnosticeret i fase IIIA, oplever tilbagefald inden for fem år.

“Forbedringen af sygdomsfri overlevelse, der blev set i denne undersøgelse, understøtter stærkt brugen af denne målrettede terapi i den tidligere sygdomsfase, hvor der er en betydelig risiko for tilbagefald på trods af kirurgisk behandling og kemoterapi,” udtaler ASCO’s Chief Medical Officer og vicedirektør, Richard L. Schilsky, om ADAURA-studiet i en artikel på ASCO’s hjemmeside.

Markant risikoreduktion i de tidlige stadier 

Der indgik 682 patienter i ADAURA-studiet med primær ikke-planocellulær stadie IB / II / IIIA NSCLC med EGFR-mutation. 

Resultaterne viste, at:  

  • Patienter med stadie II-IIIA havde 83 procent mindre risiko for tilbagefald eller død.
  • Den sygdomsfri overlevelse efter to år var 90 procent med osimertinib versus 44 procent med placebo hos patienter med fase II-IIIA NSCLC med en EGFR-mutation.
  • I den samlede population (trin IB-IIIA) reducerede behandling med osimertinib risikoen for sygdomsforekomst eller død med 79 procent sammenlignet med placebo.
  • Den sygdomsfri overlevelse efter to år var 89% med osimertinib sammenlignet med 53 procent med placebo.
  • Det sekundære endepunkt 'samlet overlevelse (OS)' var endnu ikke modent på tidspunktet for dataanalyse.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift