Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Libtayo-studie stoppede tidligt pga. markante overlevelsesresultater mod lungekræft

Libtayo (cemiplimab) kombineret med kemoterapi i første linje øger overlevelsen mod avanceret ikke-småcellet lungekræft i sådan en grad, at det primære endepunkt blev nået og fase III-studiet stoppet før tid.

Det skriver selskaberne bag PD-1-hæmmeren cemiplimab i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om det multinationale kontrollerede fase III-studie EMPOWER-Lung 3. EMPOWER-Lung 3 blev stoppet tidligt efter at have opfyldt dets primære endepunkt, samlet overlevelse (OS), hos patienter med lokalt fremskreden eller metastatisk ikke-småcellet lungekræft (NSCLC).

Resultaterne viste, at cemiplimab kombineret med kemoterapi øgede median samlet overlevelse fra 13 til 22 måneder sammenlignet med kemo alene, hvilket førte til en reduktion på 29 procent i risikoen for død for den totale patientpopulation uanset PD-L1-ekspression og om det var plade- eller ikke-pladecelle kræft. 

Beslutningen om at stoppe fase III-forsøget tidligt blev baseret på en anbefaling fra Independent Data Monitoring Committee (IDMC) under en protokolspecificeret interimanalyse. I denne første analyse af 466 patienter reducerede cemiplimab-kemo-kombinationen risikoen for død med 29 procent sammenlignet med kemoterapi alene (hazardratio: 0,71; 95% konfidensinterval [CI]: 0,53-0,93; p = 0,014). 

Median OS var 22 måneder (95% CI: 16 måneder til ikke evaluerbar) for cemiplimab og kemoterapi og 13 måneder (95% CI: 12 til 16 måneder) for kemoterapi alene. Der blev ikke identificeret nye bivirkninger i IDMC-analysen. Yderligere effekt- og bivirkningsdetaljer vil blive præsenteret på en kommende kongres, skriver selskaberne. 

Cemiplimab har nu vist forbedret samlet overlevelse som monoterapi eller i kombination med kemoterapi ved førstelinjes avanceret ikke-småcellet lungekræft uanset PD-L1-ekspressionsniveauer, og om det er plade- eller ikke-pladecelle kræft.

Kultur