Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen bør træde varsomt

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


WCLC-arrangør går ind i kampen mod luftforurening

WCLC: Arrangørerne bag WCLC-kongressen, IASLC, støtter op om FN’s internationale dag for ren luft, der sætter fokus på luftforurening og de sundhedsmæssige konsekvenser det har - heriblandt lungekræft. 

“Som en del af vores bestræbelser på at arbejde for at reducere indvirkningen af luftforurening afholder vi den internationale dag for ren luft og giver et løfte om at støtte bestræbelserne på at rense luften.” 

Det skriver IASLC i en pressemeddelelse i forbindelse med dette års WCLC-kongres. 

Med støtten til FN’s internationale mærkedag, ønsker IASLC at understrege behovet for en yderligere indsats for at forbedre luftkvaliteten, herunder at reducere luftforurening for at beskytte menneskets sundhed.

FN’s internationale dag for renere luft, der går under navnet “Clean Air for Blue Skies”, foregik tirsdag d.7 september og er en samlet opfordring fra FN til en øget indsats på området og kravet på retten til renere luft.  

Luftforurening er en af de største sundhedsrisici for lungekræft udover rygning, hvor det i 2018 blev estimeret, at 8,7 millioner døde lungekræft, der skyldes luftforurening. Uden en aggressiv intervention skønnes antallet af tidlige dødsfald som følge af luftforurening at stige til mere end 50 procent i 2050.

I forbindelse med IASLC’s støtte til mærkedagen afholder Christine Berg, der er onkolog på University of Virginia i USA, et symposium om sit nye studie, der har rangeret lande efter risikoen for at  udvikle lungekræft grundet luftforurening.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift