Rapport: Stor variation i nyrekræftpatienters behandlingskvalitet på tværs af Storbritannien

Knap en tredjedel af nyrekræftpatienter venter mere end tre måneder fra kræftdiagnosen til behandlingen påbegyndes i Storbritannien, alt efter hvor patienterne tilses, viser en kvalitetsgennemgang af over 18.000 nyrekræftpatienters forløb. 

Kvalitetsgennemgangen er umiddelbart den største af sin slags på kræftområdet, der nogensinde er gennemført, vurderer patientvelgørenhedsorganisationen Kidney Cancer UK, der står bag den. 

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at:

  • 30 procent af nyrekræftpatienter venter i over 3 måneder fra diagnose til behandling påbegyndes. 
  • For patienter, hvis tumorstadie var kendt, blev over 21 procent diagnosticeret, når sygdommen generelt ikke kunne helbredes, og kun 25 procent af disse patienter overlevede i to år.
  • I de tilfælde, hvor nyrekræften blev diagnosticeret i tidlige, helbredelige stadier, var 87 procent af patienterne i live efter to år.

Rapporten fandt desuden store variationer inden for både kirurgisk og lægemiddelbehandling på tværs af Storbritanniens kræftsamarbejder og hospitalsorganisationer.

For eksempel varierede andelen af ​​patienter med metastatisk nyrekræft, som fik medicinsk kræftbehandling, fra 40 procent til 70 procent. 

Kidney Cancer UK har nu i samarbejde med National Health Institute i England, betalt for en kommission under NICE, der skal udvikle nye retningslinjer, som skal søge at rette op på variationerne i behandlingskvalitet, skriver foreningen.