Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Første prostatakræftpatient får målstyret liposomformulering af cisplatin

Den første patient med metastatisk prostatakræft er i et fase II-studie blevet doseret med lægemiddelkandidaten LiPlaCis (Liposomal Cisplatin præperat).

Oncology Venture, som står bag LiPlaCis, har tilladelse fra de danske sundhedsmyndigheder til at behandle op til 15 prostatakræftpatienter med LiPlaCis.

LiPlaCis er en intelligent, målstyret liposomformulering af en af ​​verdens mest anvendte kemoterapier, cisplatin. Den specifikke LiPlaCis-formulering tillader levering af LiPlaCis direkte på tumorstedet.

Ligesom i en igangværende fase II-undersøgelse med LiPlaCis i metastatisk brystkræft, som har vist lovende resultater, vil Oncology Ventures Drug Response Technology (DRP) i prostatakræftstudiet blive brugt til at identificere patienter med prostatakræft, der mest sandsynligt vil reagere på LiPlaCis-behandlingen.

Resultaterne måles ved reaktionshastighed (antal patienter med nedsat tumorvolumen), tid til progression (tid fra behandlingsstart til sygdommen begynder at forværres eller spredes) og tid til progression i forhold til den enkelte patients tidligere behandlingsresultater. Kun patienter med LiPlaCis DRP over 33 procent er inkluderet i forsøget.

”Det er kendt, at platinprodukter er aktive i prostatakræft, men tidligere kliniske undersøgelser har ikke været i stand til at vise tilstrækkelig effekt til at opnå markedsføringstilladelse. Vi mener, at dette primært skyldes behandling af en for bred patientpopulation og undersøger, om DRP kan identificere de personer, der har gavn af LiPlaCis-behandlingen, som vi kan gøre i brystkræft,” siger Peter Buhl Jensen, administrerende direktør i Oncology Ventures, på firmaets hjemmeside.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift