Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Tallenes sprog: Sundhedsvæsenet er blevet bedre

Sundhedsvæsnet er siden sidste år blevet bedre på 16 ud af 35 målepunkter, viser en ny status fra Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, KL.

Overdødeligheden for mennesker med psykiske lidelser er faldende. Historisk få danskere dør af en hjertesygdom relativt set. Og når patienterne er færdigbehandlede på hospitalet, får de hurtigere den relevante opfølgning.

”Sundhedsvæsenet udvikler sig i den rigtige retning, når vi kigger på blandt andet overdødelighed blandt mennesker med psykiske lidelser, antibiotikaforbrug og hjertedødelighed. Det er rigtig positivt og værd at glæde sig over på patienternes vegne. Desværre er det bare ikke alle patienter, der nyder godt af fremskridtene. Derfor vil vi fremover også i højere grad måle på ulighed, så vi sammen dermed sætter større fokus på at gøre vores sundhedsvæsen mere retfærdigt og lige for alle uanset indkomst og uddannelsesniveau,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.)

Målepunkterne er en årlig temperaturmåling på tilstanden i det danske sundhedsvæsen. De blev aftalt mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL i foråret 2016.

Den nye statusrapport viser, at der er sket en positiv udvikling på 16 af målepunkterne siden sidste år. 14 af målpunkterne er uændrede. Fem går tilbage. For 3 af målepunkterne er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at måle udviklingen ift. sidste år.

De fem målepunkter, som går tilbage er:

  • Andel af borgere med demens, som får antipsykotika
  • Antal sygehuserhvervede infektioner - bakteriæmier
  • Gennemsnitlig erfaret ventetid til planlagt sygehusoperation
  • Gennemsnitlig erfaret ventetid til psykiatrien, børn og unge
  • Gennemsnitlig erfaret ventetid til psykiatrien, voksne

 

Herunder ses nogle af de gode statistikker fra rapporten:

 

Kultur