Tænk, regionernes førstedame anpriser kræftlægemiddel

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ASCO håber stadig at kunne afholde årsmøde trods corona

På nuværende tidspunkt planlægger det amerikanske kræftselskab ASCO fortsat at afholde sit årlige møde i Chicago, der er sat til 29. maj-2. jun, men udvikler alternative scenarier, hvis det skulle blive nødvendigt at aflyse det fysiske møde pga. COVID-19.

”Deltagere og udstilleres sundhed og sikkerhed er fortsat ASCO’s højeste prioritet,” lyder det i en pressemeddelelse.

Uanset format vil ASCO være vært for et robust uddannelses- og videnskabeligt program, og abstracts vil som altid blive publiceret online og i Journal of Clinical Oncology, understreger selskabet. Hvis mødet flyttes til et digitalt format, vil ASCO tilbyde et online program med værktøjer, der giver deltagerne mulighed for at oprette forbindelse og deltage.

En endelig beslutning om mødeformatet vil blive truffet inden udgangen af april, hvis ikke før, for at give deltagerne tilstrækkelig tid til at tilpasse deres planer.

Af interessante emner på årets møde fremhæver ASCO blandt andet:

- inkludering af 'ægte kræftpatienter' i kliniske forsøg

- kræftforebyggelse, risikoreduktion og genetik

- det skiftende sundheds-landskab

- førstelinjebehandling af EGFR-muteret lungekræft

- immunterapi

ASCO understreger, at selskabet uagtet COVID-19 er forpligtet til at udføre sin mission om at udbrede vigtigt kræftforskning. ASCO har lanceret en hjemmeside (https://meetings.asco.org/am/asco-statement-novel-coronavirus-covid-19?cmpid=nm_am_am_em_t_all_03-14-20_read&cid=DM4733&bid=39698716) vedrørende forskellige muligheder for at dele forskning, som løbende opdateres, og henviser desuden til en anden hjemmeside (https://www.asco.org/asco-coronavirus-information?cid=DM4733&bid=39698716) med generel oplysning til onkologer om COVID-19.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift