Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Kræftens Bekæmpelse er skeptiske over for ny forsikring til kræftpatienter

Pernille Slebsager

Kræftens Bekæmpelse er ikke overbeviste om, at en ny cancerforsikring hos selskabet Dansk Sundhedsforsikring vil levere en hjælp, som man ikke kan få gennem det offentlige sundhedsvæsen.

Det udtaler afdelingschef for patientstøtte og frivillig indsats i Kræftens Bekæmpelse, Pernille Slebsager til mediet Finanswatch.

200.000 danskere har ellers valgt at tilkøbe selskabets nye cancerforsikring, skriver Finanswatch.

Et eksempel som vækker skepsis hos Pernille Slebsager er ’tovholder’-rollen. Hun påpeger, at der mangler informationer om, hvilken uddannelsesmæssig baggrund den såkaldte tovholder har.  

”Jeg er på ingen måde forsikringsekspert, men når man læser vilkårene, så står det ikke klart, hvad ordningen med en tovholder konkret går ud på,” siger hun til Finanswatch.

Den administrerende direktør for Dansk Sundhedsforsikring, Kent Jensen, mener, at deres forsikring giver en tryghed og kan levere nogle ydelser hurtigere end det offentlige sundhedsvæsen.

Kræftens Bekæmpelse har ikke ønsket at udtale sig yderligere om sagen til Onkologisk Tidsskrift. Onkologisk Tidsskrift ønskede blandt andet at spørge, hvorvidt Kræftens Bekæmpelse mener, at patienter der søger selvbetalt kræftbehandling på privathospital får den støtte af det offentlige, de har brug for. 

Cancerforsikringen dækker:

 • Second opinion ved kræftdiagnoser
 • Egen sundhedsfaglig tovholder, der tilrettelægger et professionelt forløb
 • Et specialiseret team af læger, som tester og analyserer kræftknuden
 • Rapport og rådgivning om den bedste behandling og ved behov gentest af nærmeste familie
 • Dækning af udgifter til konsultation, medicin, rejse, ledsager og behandling i udlandet, hvis den anbefalede medicin ikke er godkendt til brug i Danmark

Kultur

 • Bo Libergren bruger sine weekender i jyske og fynske håndboldhaller

  KULTUR-TEMPERATUR: Regionsrådsformand i Region Syddanmark Bo Libergren (V) har en datter på 14 år, der dyrker håndbold helhjertet. Derfor bliver de fleste af hans weekender tilbragt i og omkring fynske og jyske håndboldhaller.

 • Bestsellerforfatter: Meget af det, vi gør i sundhedsvæsenet, virker kun på grund af placeboeffekt

  BØGER: ”Det føltes nærmest som et kald at videreformidle viden, som verden har brug for,” fortæller Thomas Breinholt, der brugte fem år på at skrive ’Kan man tænke sig rask?’. Han oplever en stor sult hos patienter og læger efter at forstå sammenhængen mellem krop, sind, sundhed og sygdom.

 • Roman tager eminent livtag med den skrøbelige alderdom

  BØGER: Midaldrende omsorgsgivende karrierekvinder, der bider tænderne sammen og skiftevis kærligt og bittert gør deres pligt, og patriarker, der ufrivilligt skider i bukserne, har sjældent hovedroller – det har de i romanen ´Lindely´, og det er forfriskende og velkomment.

 • Musik skal højne trivsel og nedsætte brugen af psykofarmaka blandt demensramte

  MUSIK: Et nyt ambitiøst dansk forskningsprojekt søger at ændre demensomsorgen på plejecentre landet over ved hjælp af musik. Projektet, ledet af Aalborg Universitet i samarbejde med flere kommuner og plejecentre, fokuserer på at hæve fagligheden i den daglige pleje. Målet er at forbedre trivslen for både personale og mennesker med demens og samtidig reducere forbruget af antipsykotisk medicin.

 • Tårer og vrede drypper ned af siderne i ny bog om overgangsalderen

  BØGER: Med bogen 'Mit hemmelige liv' forsøger journalist Lotte Kaa Andersen at afdække de mange former for tab, besværligheder og usynliggørelser, som kvinder i overgangsalder kan opleve. Men heldigvis har hun også et godt øje for de positive muligheder og livsforandringer, som også kan følge med den ellers alt for ofte latterliggjorte menopause.

 • Fremragende podcastserie om kronisk hjernerystelse

  PODCAST: En ny afslørende podcastserie om ikke kun ulige, men som oftest også totalt håbløse forhold for danskere med kronisk hjernerystelse, viser, hvorfor podcasts er sådan et genialt medie for mennesker, der har noget på hjerte, men også har styr på fakta.

 • Cheflæge: Forfatteren Glenn Bech udfordrer min autoritet

  KULTUR-TEMPERATUR: Mads Nordahl Svendsen anbefaler skønlitterær forfatters indignerede manifest om klassesamfundet til sundhedspersonale: Vi er i en autoritetsposition, som vi skal blive mere opmærksomme på, mener cheflægen fraOnkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

 • Dansk udsendt fødselslæge viser krigens fuldstændigt forfærdelige pris

  BØGER: Gynækolog Maria Milland har været udsendt til krigs- og katastrofeområder 11 gange i sit liv. Men aldrig har hun oplevet et sted så fuldstændigt rædselsfuldt som fange-og flygtningelejren al-Hol i Syrien, hvor hun i ni måneder arbejdede som fødselslæge og gynækolog. Hendes stærke førstehåndsberetning fortjener de varmeste anbefalinger.

 • Troværdig podcast: En af skaberne af kunstig intelligens frygter, at den vil tage kontrollen

  PODCAST: Den britiske professor Geoffrey Hinton, som er anerkendt som en af de førende skikkelser inden for kunstig intelligens (AI), udtrykker i en ny podcast bekymring for, hvad han kalder "den sorte boks" inden for kunstig intelligens. Han frygter, at AI's neurale netværker kan ende med at overtage kontrollen.

 • Ny diætbog viser, at ikke kun Novo forsøger at tjene penge på Wegovy

  BØGER: Indtil for få år siden var slankemedicin en gråzone af præparater , som hverken læger eller patienter var begejstrede for, og alternative metoder til vægttab var en sikker indtjeningskilde for mange brancher. Heriblandt også for forfattere af slanke- og diætbøger, som nu – efter at de nye slankemediciner buldrer frem – skal finde nye veje til at tjene penge.