Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Døende patienter kan nu få gratis medicinsk cannabis

Fra september kan patienter, som har fået ordineret og købt medicinsk cannabis, og som er døende, få udbetalt tilskud med tilbagevirkende kraft for hele 2018.

Tilskuddet udgør 100 pct. og udbetales månedligt af Lægemiddelstyrelsen til borgerens Nemkonto.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge aftalen om forsøgsordningen med lægeordineret medicinsk cannabis skal tilskudsordningen træde i kraft 1. januar 2019 med tilbagevirkende kraft, så der efter lovens ikrafttræden også gives tilskud til cannabisprodukter købt i 2018.

For patienter, som er døende, kan tilskuddet udbetales fra september, fordi de ikke har tid til at afvente lovforslagets ikrafttræden. Det betyder i praksis, at patienter med en terminalbevilling ultimo september automatisk får udbetalt tilskud til de cannabisprodukter, de har fået ordineret og købt efter 1. januar 2018.

”Jeg er utroligt glad for, at vi lykkedes med at søsætte en forsøgsordning med lægeordineret medicinsk cannabis. For patienter, som er døende og som i deres sidste tid har gavn af medicinsk cannabis, sørger vi nu også for, at de kan få tilskuddet udbetalt nu med tilbagevirkende kraft for hele 2018”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i pressemeddelelsen.

Også sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, er tilfreds.

”Det glæder mig at vi nu sikrer at mennesker der er i den sidste fase af deres sygdom, og som har gavn af medicinsk cannabis, ikke skal tænke på prisen, eller om de kan få pengene tilbage senere. Vi har fået gjort, at der er 100 procent tilskud, når man er terminalpatient, og fra september sikrer vi, at netop denne patientgruppe kan få tilskuddet udbetalt allerede i år.”

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift