Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Rekordhøj tilslutning til HPV-vaccination

Tilslutningen til HPV-vaccination er steget støt de seneste år og er nu oppe på 90 procent. Det betyder, at den informationsindsats om HPV-vaccination, som Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningen har stået bag, kan udfases.

Informationsindsatsen blev lanceret i 2017, hvor kun hver tredje af de 12-13-årige piger havde fået første stik af HPV-vaccinen. Sidste år påbegyndte mere end 40.000 piger HPV-vaccination mod 15.000 piger i 2016, viser tal fra Statens Serum Institut.

På grund af den flotte tilslutning til HPV-vaccination og den høje tillid til vaccinationsprogrammet udfases den fælles informationsindsats, de tre parter sammen har stået for. Dermed lukker også indsatsens Facebookside og hjemmeside omkring årsskiftet. Siden 2017 har der været næsten 700.000 besøgende på indsatsens hjemmeside.

Hver dag får to danskere kræft, som skyldes HPV. HPV-vaccination beskytter mod op til 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft, analkræft og kønsvorter. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at piger og drenge bliver HPV-vaccineret, når de fylder 12 år.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift