Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Højrisiko HPV giver bedre overlevelse ved livmoderhalskræft

Højrisiko ​​humant papillomvirus (HPV) ved diagnose af livmoderhalskræft er forbundet med en markant forbedret prognose sammenlignet med, hvis der ikke kan påvises højrisiko HPV i tumoren. Det viser forskning fra Karolinska Institutet, som er publiceret i PLOS Medicine.

Læs mere ...

Hjemmeprøver øger deltagelse i screening for livmoderhalskræft

Får kvinder i alderen 30-64 år mulighed for at tage en hjemmeprøve til undersøgelse for HPV, vil mange flere deltage i screening for livmoderhalskræft – især hvis prøvesættet sendes direkte hjem til kvinderne. Effekten er især stor hos de kvinder, som ellers sjældent deltager i screeningsprogrammet, herunder socialt udsatte kvinder. 

Læs mere ...

Ny vaccine beskytter danske piger endnu bedre

Alle piger, der starter HPV-vaccination i børnevaccinationsprogrammet fra den 1. november 2017 eller senere, skal vaccineres med den nye 9-valente Gardasil9, som beskytter mod flere HPV-typer end forgængeren Gardasil.

Læs mere ...

Onkologer skal mane til ro om HPV-vaccine

Ny formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) Lars Henrik Jensen er bekymret over den manglende tilslutning til HPV-vaccinen og opfordrer onkologerne til at sprede viden om vaccinens effekt og sikkerhed.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift