Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Darolutamid tættere på anbefaling mod ikke-metastatisk prostatakræft

Det nye antiandrogene præparat Nubeqa (darolutamid) er et skridt nærmere en anbefaling mod ikke-metastatisk kastrationsresistent prostatakræft, efter seneste møde i Medicinrådet.

Darolutamid-behandlingen er blevet vurderet til den næsthøjeste merværdi – moderat merværdi - sammenlignet med standardbehandling til denne patientgruppe. Vurderingen baserer sig især på resultater fra fase III-studiet ARAMIS.   

”Medicinrådet vurderer, at darolutamid i kombination med androgen deprivationsterapi (ADT) til højrisiko ikke-metastaserende kastrationsresistent prostatakræft giver en moderat merværdi sammenlignet med ADT alene,” skriver Medicinrådet i deres vurdering.

Dog lyder rådets vurdering også, at evidensens kvalitet er lav, hvilket betyder, at der er en vis sandsynlighed for, at nye studier kan omgøre vurderingen.

Lignende præparat fik anbefaling

I slutningen af januar godkendte Medicinrådet et andet nyt anti-androgen præparat, Erleada (apalutamid), til samme patientgruppe på baggrund af studiet SPARTAN, som minder om ARAMIS i både design og resultater.

Nye resultater fra SPARTAN og ARAMIS blev fremlagt på den amerikanske kræftkongres ASCO sidste år, og her fik resultaterne professor Andreas Røder til at udtale til Onkologisk Tidsskrift: 

”De ansvarlige for studierne har ventet spændt på at kunne opdatere og offentliggøre de her data, så de kunne vise, at effekten ikke kun gælder metastasefri overlevelse, men også generel overlevelse. Med disse opdateringer vil jeg sige, at nu bliver det meget, meget svært at tilbageholde denne type behandling til denne patientgruppe,” siger Andreas Røder. 

Han er professor ved Københavns Universitet og leder af Copenhagen Prostate Cancer Center, og har bidraget til SPARTAN—studiet.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift