Steen Werner fortjener et rap over nallerne

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Inden ESMO: Her er de seneste års mest omtalte landvindinger

Nye behandlingskombinationer, præcisionsmedicin, molekylær profilering, udvikling af nye teknologier til sekventering, en udvidet forståelser af immunsystemets potentiale, tværgående behandlinger, udvikling af nye klasser af antistoffer samt identifikation af biomarkører til tidlig diagnostik af kræftsygdom.

Dette er blot nogle af de mange fremskridt, kræftbehandlingen har undergået de seneste år.

På tæsklen til at den virtuelle ESMO2020 kongres har Onkologisk Tidsskrift her samlet 12 af de landvindinger på kræftområdet, som har tiltrukket sig mest opmærksomhed fra såvel videnskabelige selskaber, organisationer, sundhedsmyndigheder, farmaindustrien og de medicinske- og de sundhedsfaglige medier. 

I perioden fra 2007 til 2017 steg antallet af medicinske tidsskrifter med ordet ’cancer’ i titlen fra 28.000 til 120.000. En firedobling på bare ti år. Videnskaben og forskningen står aldrig stille, og når de sidste virtuelle præsentationer er løbet af stablen på årets ESMO, vil listen igen kunne opdateres med nye studiedata. 

 

Patienter med SCLC har fortsat et stort udækket behandlingsbehov

Anders Green

ESMO: Danske patienter med småcellet lungekræft (SCLC) har fortsat en dårlig prognose og oplever et stort udækket behandlingsbehov og sådan vil det fortsætte indtil der kommer behandlingsfremskridt for SCLC, sådan som det sker med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), mener professor i klinisk epidemiologi, Anders Green.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift