Et nyt TROP2-rettet ADC viser lovende effekt mod metastatisk hormonfølsom brystkræft
ESMO: Det nye anti-TROP2 lægemiddelkonjugat SKB264 demonstrerer en samlet responsrate på over 35 procent mod hormonfølsom HER2-negativ metastatisk brystkræft (mBC) i nyt fase I/II-studie.
Resultaterne fra studiet blev præsenteret på den europæiske kræftkongres ESMO 2023 (abstract #380MO).
I studiet fik patienter med HR+/HER2-negativ mBC, herunder patienter med HER2-low og HER2-nul, SKB264 i en dosis på 5 mg/kg hver anden uge, indtil sygdommen progredierede, eller der opstod uacceptabel toksicitet. Inklusionskriterierne omfattede progression på endokrinbaseret behandling og mindst én tidligere kemoterapi mod mBC.
Blandt de 38 patienter, der blev evalueret for respons, havde 47 procent primær endokrin resistens, og 79 procent af patienterne havde modtaget mindst to tidligere kemoterapi-regimer mod metastatisk sygdom.
Resultaterne viste, at:
- Den samlede responsrate (ORR) var 36,8 procent med en sygdomskontrolrate (DCR) på 89,5 procent.
- Medianvarigheden af respons var 7,4 måneder med en 6-måneders responsrate på 80 procent.
- Medianen for progressionsfri overlevelse (PFS) var 11,1 måneder med en 6-måneders PFS-rate på 61,2 procent.
Ud af 41 patienter fik 48,8 procent behandlingsrelaterede bivirkninger (TRAEs) af grad 3 eller højere. De mest almindelige var et fald i neutrofil-tallet (36,6 procent), et fald i antallet af hvide blodlegemer (22 procent), anæmi (14,6 procent), et fald i antallet af blodplader (9,8 procent) og en stigning i koncentrationen af enzymet GGT (7,3 procent). Der blev ikke rapporteret om neuropati eller lægemiddelrelateret ILD/pneumonitis, og ingen TRAE'er resulterede i behandlingsstop eller død.
Konklusionen i abstractet lyder, at SKB264 har vist en håndterbar sikkerhedsprofil og betydelig antitumoraktivitet hos patienter med forbehandlet HR+/HER2-negativ mBC.
To fase III-studier er nu i gang; et i Kina for patienter, der har fået mindst én kemoterapi for mBC, og et andet globalt studie for patienter, der ikke tidligere har fået kemoterapi for mBC. Begge vil sammenligne effekten af behandling med SKB264 over for investigator-bestemt kemoterapi.